Biserica Sfantul Ioan Botezatorul se afla pe latura nordica a Soselei Pantelimon, in apropiere de intersectia acesteia cu Soseaua Fundeni. Biserica a fost construita pe un teren donat, in anul 1924, de familia Ion si Maria Petrescu, cu contributia enoriasilor parohiei si din initiativa preotilor Vasile Ionescu si Dumitru Popescu.
Ghita Popescu a realizat pictura murala in anul 1935 iar pictorii Virginia Videa si Gheorghe Zaharia au restaurat-o, in anul 1992. Biserica a suferit avarii la cutremurele din anii 1977 si 1986, fiind consolidata in anii 1990-1992, prin staruinta preotului paroh Ilie Robojescu si a preotului C. Babatie, cu ajutorul membrilor consiliului parohial si a enoriasilor.
Biserica s-a resfintit la data de 25 octombrie 1992, de catre Prea Fericitul Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane. In anul 2002 a fost rezugravita la exterior, fiind repictate medalioanele cu icoane de sfinti, situate in registrul superior al fatadelor, iar la 12 octombrie 2003 a fost resfintita de catre Prea Sfintitul Episcop Vincentiu Ploiesteanu.
Constructia are un plan triconc, cu dimensiunile de 29 x 9,60 x 16 metri, cu o turla pe naos si doua turnuri-clopotnita mai mici peste pronaosul supralargit. Acoperisul, in patru ape, este invelit cu tabla si prelungit cu streasina puternic evazata, peste o cornisa cu multiple profiluri. Deasupra acoperisului se ridica bazele patrate, ornamentate, ale celor trei turle octogonale.
Turla principala are ferestre inguste, terminate arcuit, cu ancadramente dreptunghiulare din muluri intretaiate la partea superioara, peste care se afla un rand de ocnite. Fatadele sunt impartite de un brau dublu format din toruri suprapuse, in doua registre: cel inferior mai inalt, cu ferestrele inguste, ornat cu firide pe fetele absidelor; registrul superior cuprinde o friza de ocnite pictate cu chipuri de sfinti, desfasurata perimetral.
Intrarea in biserica se face traversand pridvorul cu trei arce in plin cintru pe fatada principala si cate unul lateral, sprijinite pe coloane masive de zidarie si coloane angajate plinurilor de colt. Pridvorul are parapet plin si a fost inchis ulterior cu tamplarie metalica.
Portalul de intrare in pronaos poarta deasupra pisania, alaturi de icoana hramului, iar lateral acestuia se afla icoanele Sfintilor Petru si Pavel. Toate icoanele acestor sfinti au fost lucrate in mozaic de catre Emil Bolos.
Pe peretele de apus al pronaosului, sunt zugravite icoanele Sfintilor Sofronie si Dimitrie Basarabov. In partea din fata a pronaosului, o scara in spirala din beton, conduce la cafasul situat deasupra. Acesta se sprijina spre naos, pe trei arcade inegale: cea centrala mai larga, "en anse de panier", cele laterale mai mici, semicirculare, rezemate pe stalpi de sectiune patrata.
La nivelul superior al cafasului, se afla o arcada centrala trilobata si doua deschideri laterale care se inscriu in bolta semicilindrica ce acopera prima parte a naosului. In zona centrala, se ridica turla Pantocrator, sprijinita prin intermediul pandantivilor pe cele patru arce inalte, in plin cintru.
Iconostasul, ridicat din zid, este decorat cu motive vegetale in relief si cuprinde randurile de icoane imparatesti, Deisis, Icoanele apostolilor si Crucea Rastignirii pe coronament. Perimetral, sunt asezate stranele sculptate in lemn si cele doua jilturi arhieresti.
In incinta acesteia se afla o clopotnita alcatuita din patru coloane corintice din piatra, care sustin un cadru metalic pentru clopot. Biserica, aflata acum la limita trotuarului, este amplasata intr-o incinta plantata, ramasa intre blocurile de locuinte realizate in anii 1980.
Intre anii 2001-2002, biserica a desfasurat un program de ajutorare pentru copii, prin preotul Ilie Robojescu, cu ajutorul Ambasadei Greciei si al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane.
Din a doua jumatate a anului 2008, biserica a intrat intr-un amplu program de renovare. S-a inlocuit invelitoarea deteriorata din tabla de cupru, s-au refacut tencuielile si fatada, s-au reamenajat platformele si trotuarele din jurul bisericii, s-a refacut, in parte, imprejmuirea bisericii din fier forjat, lucrari care s-a ridicat la suma de 1.592.249,04 lei.
Din dorinta de a veni in sprijinul comunitatii si in special a categoriilor sociale defavorizate precum: orfani, vaduve, batrani, familii numeroase sau familii cu probleme, in urmatoarea perioada, in incinta curtii parohiale, se va construi o casa sociala, in suprafata desfasurata de 1000 m2 cu amprenta la sol de 250 m2 si care va avea in componenta o cantina, sali de curs, un cabinet medical, un cabinet juridic si o biblioteca.
De asemenea, se va construi in suprafata de 150 m2 , o capela mortuara cu lumanarar si clopotnita, lucrare necesara exigentelor actuale. Toate aceste lucrari au fost estimate la valoarea de 4 milioane lei.